Oceanografic Valencia – o intreaga lume sub un singur acoperis

By Petru Arcana | Drumuri

Mai 18
oceanografic valencia

Viata e frumoasa!

Cu acest gand m-am trezit in acesta dimineata. Probabil ca niciodata nu vor fi lucrurile perfecte in viata noastra… De fapt, cred ca lucrurile sunt perfecte asa cum sunt ele, dar noi, mereu vrem altceva.

Duminica ce a trecut, am vizitat oceanograful din Valencia. Eu sunt mai mult adeptul naturalului, iar daca naturalul este un munte, e perfect. Dar asta nu inseamna ca sunt reticient la celalalte lucruri. Nu! Imi place sa vizitez tot ce se poate vizita. Imi place sa admir tot ce se poate admira. Imi place sa vad lumea, dincolo de ceea ce pot cuprinde cu acesti doi ochi. Imi place si apreciez munca omului. Sigur, nu prea sunt de acord cu inchiderea animalelor intr-un mediu artificial, dar privesc un pic mai departe si ma gandesc la faptul ca majoritatea oamenilor nu pleaca din habitatul lor natural si doar astfel au ocazia sa vada minunile lumii.  Iar daca citim un pic printre randuri, sau privim un pic dincolo de aceste cuvinte, vreau sa spun ca, pentru ca viata noastra sa fie frumoasa, trebuie sa le oferim libertate celorlalti. Trebuie sa ne luam privirea de la ceilalti si s-o indreptam spre sufleul nostru. Tot ce conteaza cu adevart, se afla deja acolo.

Sunt de aproape doua luni in Spania, iar ideea generala despre spanioli este ca-s oameni faini tare. Sigur, nimeni nu e perfect, dar dincolo de imperfectiuni, is tare faini.

Au o tara frumoasa si curata. Stiu sa o intretina si o fac permanent. Dincolo de frumosul natural, au reusit sa construiasca un frumos ”dupa pofta inimii”. Unul este oceanograful din Valencia. Mare, frumos, curat. Au reusit sa contruiasca, sa aduca in acelasi loc zonele umede ale globului, zonele tropicale, oceanele, insule, zona arctica, antartica, s.a. Toate acestea, sub un singur acoperis – Oceanografic Valencia!

Curajul de a visa

Stii, fiecare dintre noi avem dorinte vechi. Visam sa vizitam un anumit lucru sau sa vedem ceva ce se afla la mii de km distanta de noi. In materie de vietuitoare, am vazut foarte multe. Unele in mediul lor natural, altele in locuri amenajate. Insa, niciodata nu am vazut flamingo roz…pana duminica. 🙂

Oameni civilizati si respectuosi. Asa sunt spaniolii in general. Pe langa ei, multi turisti. E plina Spania de turisti. Mai ales italieni. De multe ori, auzi italiana mai des decat spaniola.

Locul este plin de vietuitoare simpatice. Atat de diversificate incat am vazut multe de existenta carora nu stiam. Totul e plin de viata si culoare. Pasari, rate, delfini, pinguini, fluturi, pesti, stele de mare, scorpioni, foci, rechini, etc.

PS: M-am blocat. Nu reusesc sa mai leg cuvintele. Va las cateva poze pentru a simti putin din emotia pe care ti-o ofera locul. 😀

veltravel.ro

Follow

About the Author

Pasionat de drumuri și oameni!

Primeste povestile celor mai frumoase drumuri parcurse si a celor mai frumosi oameni intalniti!

x