Obiective turistice din Belfast, Irlanda de Nord

By Petru Arcana | Drumuri

Iul 21

L-am luat la pas si am vizitat cateva obiective turistice din Belfast. Am o lista cu peste 30 de locuri de vizitat, in oras sau imprejurimi. Am reusit sa ajung la aproape jumatate dintre ele, la care se adauga si locurile vizitate inainte de a intocmi lista sau pe care le-am descoperit intamplator.

Este un oras foarte placut. Nu este foarte mare, iar in aproximativ 1 h – 1h 30 min, fara opriri, il poti strabate de la un capat la altul. Daca vrei sa vezi si cateva obiective turistice din Belfast, iti sunt necesar cel putin 2 zile.

Cu toate acestea, si fara o planificare, poti descoperi ca fiecare loc poate fi considerat obiective turistice din Belfast: casele specifice, din caramida rosie; celebrele autobuze „cu etaj”; biserici impunatoare la fiecare pas, cladiri mari cu aspect foarte placut; etc.

Daca te hotarasti sa iti petreci concediul in Regatul Unit, iti recomand sa aloci o zi si pentru a vizita cateva obiective turistice din Belfast. Iti prezint 4 dintre cele vizitate de mine. Nu fac un top pentru ca mi-ar fi greu sa decid care mi-au placut cel mai mult, ci le voi enumera in functie de lista pe care o am cu obiective turistice din Belfast.

Patru obiective turistice din Belfast

1. Gradina Botanica. A fost deschisa in 1828, initial ca un parc, iar acum acopera o suprafata de 110 000 metri patrati. Este de o frumusete uimitoare. In primul rand vei putea observa curatenia (ca mai in tot orasul) si modul impecabil cum este intretinuta. Verdele puternic, specific acestei zone, te va acapara complet. Intrarea este gratuita, iar aici vei putea vedea oameni care se plimba, parinti cu copii, persoane care vin si mananca la pranz, in pauza de la job. Iti vei putea relaxa picioarele asezandu-te pe un imens spatiu verde, foarte bine intretinut, curat si cu iarba permanent tunsa. 

Ajungand aici, veti putea admira imensa gradina cu cateva zeci de specii de trandafiri. De asemnea, veti intalni o sera foarte frumoasa, Palm House, si veti putea vizita Muzeul Ulster

obiective turistice din Belfast2. Universitatea Queens. A fost fondata in 1845, iar la momentul deschiderii avea 343 de studenti si 23 de profesori. Este o cladire mare, impunatoare si foarte frumoasa. Are la intrare o gradina mare, verde, care straluceste in zile cu soare. De asemenea, imediat cum intri pe poarta uviversitatii, vei vedea un monument dedicat eroilor din cele doua razboaie mondiale.obiective turistice din Belfast

libris.ro%20

Inaintand, iti recomand sa iobiective turistice din Belfastntri in curdea interioara, inconjurata de cladirile universitatii. De asemenea, esti binevenobiective turistice din Belfastit sa vizitezi cladirea universitatii din interior. Iar aici, categoric, trebuie sa vizitezi The Great Hall, o sala mare in care sunt expuse tablourilor multor persoane importante din istoria regatului.obiective turistice din Belfast

3. Turnul cu ceas Albert. Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Belfast. A fost construit intre 1865-1869, fiind un memorial pentru printul Albert. De-a lungul timpului, turnul s-a inclinat cu 1,2 metri – de aceea se face o asemanare cu Turnul din Pisa

obiective turistice din Belfast

 

In piata, langa turn, veti asista si la un frumos „dans” al unei fantani „in linie”, construita la nivelul solului.

obiective turistice din Belfast4. Zidurile Pacii. Poate, una dintre cele mai emblematice constructii ale Belfastului, reprezentand ziduri de separare intre cartierele catolice si cele protestante. Din cauza numeroaselor conflicte dintre membrii celor doua religii, in 1969 s-a decis construirea de bariere care sa impiedice aceste evenimente. La inceput s-a dorit pastrarea lor pentru perioada limitata de timp, dar pana la urma s-au construit din ce in ce mai multe si mai solide, unele intinzandu-se pe distante de 5 km. Chiar daca lucrurile s-au mai linistit, un studiu recent arata ca locuitorii considera ca zidurile sunt inca utile si nu vor ca ele sa fie demolate. In prezent, zidurile care prezinta porti de acces dintr-un cartier in altul, uneori sunt pazite de politie, iar noaptea sunt inchise.

Veti putea vedea adevrate opere de arta pictate pe aceste ziduri si numeroase mesaje de pace in diverse limbi.

Cum ajungi in Belfast?

Aceasta este prima lista cu obiective turistice din Belfast. Alocand o zi intreaga pentru vizitarea lor, mai ales daca vei merge pe jos, vei avea surpriza sa intalnesti alte locuri si cladiri frumoase ale orasului.

In principal, vremea este frumoasa in aceasta perioada a anului (iulie). Ploile sunt putine si scurte. Cam in fiecare zi soarele incalzeste orasul si turistii care il viziteaza, oferind astfel posibilitatea unei bucurii depline in bifarea cat mai multor obiective turistice din Belfast.

Daca nu ti-ai stabilit concediul pentru anul acesta, acum ai sansa sa planifici o plimbare prin Irlanda de Nord. Preturile sunt asemanatoare cu cele din Romania.

Pentru a ajunge in Belfast, cea mai rapida cale este avionul. Avand doua posibilitati: pana in Dublin, iar de acolo un autocar care face doua ore pana in centrul Belfastului, sau direct pe aeroportul de aici, dar sunt mai putine curse. Puteti verifica zborului si preturile aici> bilete de avion.

Pentru a gasi usor cazare, poti cauta aici.

About the Author

Primeste povestile celor mai frumoase drumuri parcurse si a celor mai frumosi oameni intalniti!

x