De ce Drumul către mine însumi - Camino de Santiago?  Ce reprezintă cei 2700 de km? 2700 euro pentru copiii bolnavi de cancer!

O femeie a visat că intră într-un magazin complet nou şi, spre surpriza ei, întâlnește un înger la casierie.

- Ce vinzi acolo? l-a întrebat ea.
- Tot ce îţi poate dori inima, i-a răspuns îngerul.

Nevenindu-i să-şi creadă urechilor, femeia s-a decis să ceară cele mai bune lucruri la care poate spera o fiinţă umană.

- Doresc pace interioară, iubire, fericire, înţelepciune şi eliberarea de teamă, a spus ea.

Apoi, după ce s-a mai gândit, a adăugat:
- Nu doar pentru mine. Pentru toţi oamenii de pe pământ.

Îngerul i-a zâmbit:

- Cred că m-ai înțeles greșit, draga mea. Noi nu vindem fructe aici, doar semințe.

(Anthony de Mello)

Simt, mereu am simțit în adâncul sufletului o mare chemare spre a face bine; a oferi din ceea ce am, din ceea ce sunt. A oferi sprijin celor care au nevoie de o mână întinsă, de-un pahar cu apă, o vorbă bună sau compania unei persoane alături de care să stea, să vorbească, să plângă, să fie ascultată.

Mereu am simțit această chemare, iar cu timpul s-a intensificat tot mai puternic. Uneori am ascultat-o și i-am dat viață, am lăsat-o să se materializeze, însă, de multe ori nu am știut cum să-i răspund, iar asta mă făcea să o sufoc. Această acțiune, sau mai bine zis lipsă de acțiune creativă, aduce după sine regrete și durere. Simți cum te doare sufletul pentru că nu dai un răspuns pozitiv chemării tale, chemare pe care o simți doar tu, o auzi cum te strigă. Acel strigăt îl poți auzi doar tu când stai doar tu cu tine, este un strigăt ce vine din interior. Nimeni, în afară de tine și Cel care te-a creat nu poate auzi aceată chemare. O poți ignora mult timp, dar vine ziua în care trebuie să-i răspunzi, trebuie să-i dai viață, vrei să elimini acea durere care te macină și în sfârșit să trăiești, în sfârșit să fii tu și să-ți accepți chemarea interioră.

Am luat decizia de a-mi asculta intinctul, adevăratul eu. Am decis să aduc la viață lucrurile pe care simt că vreau să le fac, trecând pente toate fricile, piedicile, criticile, ”sfaturile bune și sincere” venite din partea prietenilor și cunoștințelor.​

Plecând de la această acceptare a sinelui, am decis pentru început să dau viață următoarelor două lucruri. Chiar dacă par total diferite, ele fac parte din mine, iar împreună, mergând mână de mână, vor face lucruri minunate pentru mine și pentru cei din jur. ​

1

Pelerinajul către Santiago

Primul lucru care va prinde viață și va avea o finalitate - cel puțin temporară - este Pelerinajul către Santiago, parcurgerea drumului către Santiago.

Asta înseamnă parcurgerea a 800 de km pe jos în aproximativ 35-40 de zile.

Voi pleca din București pe 27 martie, până-n Madrid.

De acolo voi merge la punctul de pornire al pelerinajului meu - Saint Jean Pied de Port, Franţa. Sigur, acest pelerinaj îl fac pentru mine. Oricine parcurge un drum, îl poate face doar pentru sine. De ce îl fac? Voi parcurge cei 800 de km pentru a-mi da timp să fiu eu mine; îl fac pentru a vorbi cu mine și cu Dumnezeu; îl fac pentru a mă asculta, pentru a mă descoperi. Îl fac liber, pentru a primi răspuns la multele întrebări pe care le am, dacă răspunsurile vor vrea să vină, sau pentru a mă întoarce și cu mai multe întrebări.

Cum va fi? Voi putea răspunde doar în mai când voi termina pelerinajul. Buen Camino!

În paralele cu această acțiune - Pelerinajul spre Santiago - voi desfășura o campanie pe parcursul întregului an 2017, campanie ce se leagă foarte mult cu gândurile de la începutul acestui text - ajutorarea celor aflați în dificultate. Cam ce am de gând să fac, dar mai ales să facem:

2

Pelerinajul către Santiago

Anul acesta voi împlini 27 de ani. Plecând de la acest fapt, am luat hotărârea de a face mai multe lucruri. Pe unele le voi putea îndeplini singur, pentru altele voi avea nevoie de sprijinul fiecăruia dintre voi. Oricât de mic sau mare ar fi acel sprijin, va conta enorm pentru cei care vor beneficia de disponibilitatea noastră.

2.1. Voi alerga 2700 km pe parcursul întregului an. Acest obiectiv îl voi îndeplini singur, iar la altele vin-o și tu în sprijinul celor care au nevoie de noi.​

2.2. Am pornit o campanie de strângere de fonduri care se va desfășura pe parcursul întregului an, în primă fază pe GalantOM. Ce sumă? 2700 de euro - 12150 RON. Cum ziceam la începutul acestei pagini, dacă și tu simți în suflet că vrei să faci o faptă bună, să oferi și nu știi cum să o faci, te invit să te implici în această acțiune. Donațiile se pot face, momentan, astfel:​

2.2.1. Pe platforma GalantOM, în contul Asociației Little People:​   GalantOM

2.2.2. În contul personal deschis la ING - RO78INGB0000999905880908, pe numele PETRU ARCANA, cu mențiunea: 2700 euro pentru copiii cu cancer.​

2.2.3. Vrei să ne întâlnim, să stăm la o cafea și să faci personal donația, lasă-mi un mesaj privat și stabilim detaliile întânirii.​

3

Propun să strângem 2700 de cărți.

Cărțile vor fi redistribuite, în funcție de domeniul lor, către școli, ONG-uri, case de copii, etc. Dacă vrei să oferi câteva cărți, lasă-mi un mesaj privat pentru a-ți oferi adresa de livrare.

4

Voi parcurge 2700 km pe bicicletă. Vă invit și pe voi la o plimbare!

5

Evenimente speciale pentru strangerea de fonduri:

Pentru strângerea de fonduri - cei 2700 de euro este suma minimă pe care mi-aș dori să o adunăm - pe parcursul anului intenționez să organizez diferite evenimente:

5.1. Seri de film

5.2. Diferite training-uri

5.3. Diverse campanii și evenimente

5.4. Vânzare de obiecte personalizate: căni, tricouri, etc., inscripționate cu diferite texte și/sau imagini.

Toate cele menționate mai sus fac parte dintr-o idee de început. Ele pot fi îmbunătățite pe parcursul întregului an. Invit pe fiecare în parte să se simtă liber pentru a oferi un feedback și vă încurajez să oferiți o donație.

Împreună putem face un pic mai bună lumea în care trăim!

Primeste povestile celor mai frumoase drumuri parcurse si a celor mai frumosi oameni intalniti!

x