Ce este Camino de Santiago de Compostela?

By Petru Arcana | Camino

Mar 23
santiago de compostela

Necunoscut pentru mulți, dar dacă ai făcut cunoștință cu Camino de Santiago, mai mult ca sigur îți va purta pașii!

Cu timpul, voi scrie mai multe articole despre acest drum, dar mai ales despre experiențele pe care le voi trăi parcurgându-l.

Pentru că am multe cunoștințe care mă întreabă despre Camino, dar și pentru a veni în sprijinul celor care mă urmăresc pe pagina de facebook drumurisioameni.ro, voi răspunde în acest articol unor întrebări des întâlnite. Voi face trimitere la diverse alte legături: site-uri, clipuri video, facebook.

  1. Ce este Camino se Santiago?

Camino de Santiago – Camino – este un drum de pelerinaj cu destinația Santiago de Compostela din Spania, fiind cel mai cunoscut loc de pelerinaj după Roma și Ierusalim. Minunatul drum are o tradiție de peste 1000 de ani. Drumul original, cel mai vechi de altfel, pornește din Franța, din mica localitate Saint Jean Pied de Port, aflată la baza Pirineilor și foarte aproape de granița cu Spania. Până în Santiago de Compostela parcurgi aproximativ 900 de km, iar cei mai mulți pelerini parcurg întreg traseul pe jos, mergând pe durata a aproximativ 35 de zile.

  1. De ce Santiago de Compostela?

În principal pentru că aici, în Santiago, se presupune că ar fi îngropat trupul Apostolului Iacob. Începând cu secolul XI, tot mai mulți creștini însoțiți de călugări au început să vină să se închine la mormântul Sfântului. Și în zilele noastre, Drumul este străbătut de sute de mii de pelerini.

  1. Traseele pelerinajului

De-a lungul timpului, pelerinii au creat și alte trasee pentru a ajunge la Santiago. Prin urmare, pe lângă cel cu plecare din Franța, dacă dorința te arde să mergi, iată ce mai poți alege: Trasee Camino de Santiago

  1. Cum este traseul spre Santiago?

Din punctul meu de vedere, fiecare pelerin va avea parte exact de ceea ce are nevoie în acest pelerinaj. Și vremea îl va ajuta să primească ceea ce sufletul său are nevoie. De-a lungul celor 900 de km, în funcție de perioada în care sunt parcurși, poți avea parte de toate fenomenele meteorologice. Ce mi se pare cel mai fain lucru, și poți vedea în pozele de aici, ieri, 22,03,2017, Arpad, român de-al nostru, a întâlnit tot ce poți întâlni: soare, ploaie, vânt, ninsoare. Urmărește aici!

Pentru a vedea și mai multe imagini, iată câteva link-uri:

  1. Cărți despre Camino?

Cum probabil bănuiești, sunt foarte multe cărți despre Camino. Astăzi îți recomand 2 dintre ele:

Aștept să-mi povestești experiențele tale de pe Camino și să ne întâlnim pe drumurisioameni.ro.

Voi reveni cu articole detaliate pentru fiecare lucru în parte. Până atunci, Buen Camino!

 

 

eurogsm.ro

Follow

About the Author

Pasionat de drumuri și oameni!

(4) comments

Add Your Reply

Primeste povestile celor mai frumoase drumuri parcurse si a celor mai frumosi oameni intalniti!

x