Avioane de hartie am sa-ti pun la palarie

By Petru Arcana | Povesti

Mai 27
avioane de hartie

Cand eram mai mic – si acum sunt tot mic, dar candva am fost si mai mic – faceam foarte multe avioane de hartie. Incercam tot felul de modele, mai mici sau mai mari, in functie de maculatura avuta la dispozitie – de multe ori foile din caietul de teme. Cert este ca mereu am facut avioane de hartie asimetrice. Niciunul nu a zburat. Dar stiu ca sunt oameni care se pricep foarte bine sa faca avioane de hartie…

Intr-o zi, primesc de la Codruta urmatorul mesaj:

<<salut!
am nevoie de ajutor. lucrez la o campanie si am nevoie sa continuu fraza… tu ce ai zice:

„Avioane de hartie …………………………”>>

Primul gand pe care l-am avut a fost: <<am sa-ti pun la palarie.>> 🙂

Iata si titlul articolului: avioane de hartie am sa-ti pun la palarie

Daruieste bucurie

No, dar ce facem cu aceste avioane?

Unul dintre orasele mele preferate, din Romania, este Clujul – poate chiar cel mai preferat. Acolo se intampla o multime de lucruri faine. O multime! Zi de zi! Oameni faini pe care vreau sa-i felicit pe aceasta cale.

O mana de oameni faini s-au gandit să organizeze o Scoala de vara pentru 30 de copii din Pata Rat… Stai asa! Eu ma asteptam ca Pata Rat sa fie o casa de copii; un loc in care sunt ajutate familii defavorizate… dar nu m-am gandit o clipa ca Pata Rat este groapa de gunoi a Clujului. 🙁 O mana de oameni de la Fundatia Dezvoltarea Popoarelor – Filiala Cluj, vor sa ofere o sansa pentru 30 de copii care traiesc in groapa de gunoi a Clujului. Respect!

Acesti copii fac parte din acea categorie pentru care scoala este ceva mult prea mult pentru posibilitatile familiilor lor. Sa mearga la scoala, pentru ei este un efort extraordinar. Nici nu incape discutia despre o excursie, despre o vizita in locurile frumoase ale acestei tari. Cei 30 de copii risca abandonul scolar. Acum serios, lasand toate judecatile la o parte, de unde sa aiba parintii lor bani sa-i sustina la scoala? Din groapa de gunoi, abia daca gasesc un colt de paine. Aici nu este loc de judecati. Lumea lor, viata lor, este o viata de cuprins intr-un roman, dar care nu poate avea un final fericit.

Tocmai din acest motiv, pentru ca nu poate avea un final fericit, dar avem speranta ca ii putem schimba finalul, Fundatia Dezvoltarea Popoarelor – Filiala Cluj  si Fundatia Comunitara Cluj, impreuna cu 2 asistenti sociali si 5 voluntari, in perioada vacantei de vara, isi vor dedica tot timpul si intreaga energie pentru a ajuta copiii sa isi dezvolte abilitatile de viata, sa recupereze lacunelor scolare, sa se bucure de „excursii” inedite (la restaurant, in parc, la salina – cu siguranta va fi ceva inedit pentru ei), sa isi exploreze creativitatea prin joc, desen, modelaj si muzica.

Zboara Altfel cu avioane de hartie

Plecand de la aceasta dorinta, organizatorii te invita la un un zbor cu avioane de hartie.

Pe 1 iunie, de ziua copilului, fa-ti avioane de hartie – afla aici cum – iar de la ora 10:00 pana la ora 21:00, zboara cu ele in Parcul Central din Cluj-Napoca. Nu stii sa faci aviaone de hartie? Nu-i bai. Vei afla pe 1 iunie 1o moduri de a te juca cu hartia.

Sa ne amintim de scopul evenimentului Zboara Altfel – copiii din Pata Rat si dorinta organizatorilor de a le oferi o experienta educationala pe parcursul acestei veri. Pentru a putea face acest lucru, au nevoie de susținere. De susținerea fiecăruia dintre noi. Fiecare așa cum poate.

Pe pagina evenimentului, gasesti toate detaliile si modalitatile de sustinere!

Eu te invit sa zbori altfel, joi, 1 iunie, in Parcul Central din Cluj. Zborul se face pe avioane de hartie. Vei fi aplaudat de toti copiii din parc. Si crede-ma, se vor distra de minune!

 

dacris.net

About the Author

Primeste povestile celor mai frumoase drumuri parcurse si a celor mai frumosi oameni intalniti!

x