Atunci cand coincidentele iti contureaza viata

By Petru Arcana | Povesti

Mai 17
coincidentele iti contureaza viata

Te-ai intrebat vreodata cum lucreaza coincidentele in viata noastra?

Pe la sfarsitul anului trecut, 2016, ma gandeam sa fac o schimbare in viata de zi cu zi. Mai exact, voiam sa renunt la anumite activitati si sa fac altele, pe care le-as fi considerat mai potrivite pentru mine.

M-am gandit mult la acest aspect, dar concret nu reuseam sa fac nimic. Stiam ca vreau, simteam ca urmeaza o schimbare, dar nu vedeam concret cum se va intampla asta.

La un moment dat am gasit, mi-a venit un gand: Ce-ar fi ca anul viitor să mă învârt în jurul cifrei 27? Mi se părea o idee faină, dar nu găseam răspuns la ce aș putea face…

Am păstrat ideea lui 27 si cea a schimbarii… pana in ziua in care a trebuit sa fac anumite schimbari fortat de imprejurari – si pornind de la acele schimbari, si astazi trebuie sa mai asez lucrurile pentru ca sa ajung pe o linie de plutire. Am vrut schimbare, am primit schimbare incat si acum lucrez la calibrarea ei. 🙂 Dar asta e o alta poveste… Iar pe Camino am invatat ca toate lucrurile au un scop si totul se intampla cu un motiv, iar daca astazi ti-e mai greu, asta se intampla pentru a putea maine sa razi cu gura pana la urechi.

Am ramas deschis acelori modificari si le-am luat asa cum au venit. Chiar daca nu a fost simplu, le-am acceptat si am mers mai departe. Iar asta m-a ajutat sa vad cu adevarat ce voiam sa fac in jurul lui 27…, dar nu mai devreme de…

De ce 27?

Poate te intrebi de ce am ales numarul 27. E foarte simplu. Anul acesta implinesc 27 de ani. Cam peste o luna. Iar anul acesta, 2017, 27 are o semnificatie incredibila.

Stii cand isi stabileste omul aproape toate marile planuri? Exact. La revelion.

Eram la Cluj. Am avut o saptamana, de la Craciun la revelion, in care m-am gandit la ce voi face anul viitor, adica in 2017. Ma gandeam, ma intrebam, dar raspunsurile, probabil din cauza zapezii, nu reuseau sa ajunga… pana in dimineata de 1 ianuarie.

Chiar daca petrecerea a tinut pana dimineata, pe la ora 7:30 m-am trezit. Am un ceas biologic foarte bun. Niciodata nu ma lasa sa dorm dimineata. M-am trezit si ma gandeam, la modul general, cum trec anii. Cat de repede trece un an si parca niciodata nu am timp sa fac acele lucruri pe care mi le doresc. Ma gandeam cum las de multe ori sa treaca timpul pe langa mine, fara sa fac un lucru concret… dar, s-a aprins beculetul. 🙂coincidentele iti contureaza viatacoincidentele iti contureaza viata

2700 km. 2700 euro

Ce-ar fi sa gasesc o cauza pe care sa o sustin anul acesta? Ce-ar fi sa-mi stabilesc mai multe obiective prin care sa sustin aceasta cauza? Si am inceput sa gandesc la ce as putea face. Si am gasit:

  • voi alerga 2700 km
  • voi merge cu bicicleta 2700 km
  • voi strange 2700 euro,

iar toate acestea le voi face pentru copiii bolnavi de cancer. La o saptamana de la aceasta decizie, am luat legatura cu cei de la Asociatia Lettle People si am creat contul de donatii pe GalantOM. Si uite asa, anul acesta este dedicat acestor copii care au nevoie de sprijinul nostru, de atentia noastra, de a le fi alaturi.

Lucrurile nu se incheie aici. In aceste aproape 5 luni care au trecut din acest an, au mai existat cateva ”coincidente” legate de numarul 27

Tot prima zi a anului, dupa ce am decis ce voi face pentru copii si am conturat un mic plan, mai avea ceva pregatit pentru mine. Un alt proiect foarte mare pentru viata mea

La intrebarea: Ce voi mai face anul acesta? Raspunsul a venit instant: Merg pe Camino… Doamne ce fericire am simtit in acel moment… Intreg corpul meu era sigur ca anul acesta voi parcurge Camino…, iar acum e deja istorie. Camino a trecut prin viata mea.

Punand aceste doua obiective impreuna, am luat decizia de a face un proiect mare, care sa le cuprinda pe amandoua, dar care sa continue peste ani si ani. Atunci am decis sa creez drumurisioameni.ro. Un proiect prin care sa promovez tot ce-i bine si frumos in Romania, dar nu numai.

Din acea zi, viata mea chiar a avut un scop, un sens, si continua zi de zi sa o faca. Acea zi, a fost ziua in care am inceput sa misc lucrurile, sa le fac sa ia nastere si sa creasca.

Pe 1 ianuarie am creat pagina de facebook drumurisioameni.ro (la inceput doar sub denumirea Drumuri) si am cautat informatii pentru crearea site-ului de pe care citesti acest articol. Apoi, zi de zi, au aparut in viata mea persoane care m-au ajutat sa-mi conturez si mai bine ideile. Pe acesta cale, tin sa le multumesc prietenilor de la OnlineMARK.

Si, ” coincidentele ”

In jurul numarului 27, eu am stabilit doar cele 3 obiective mentionate mai sus:

  •  2700 km – alergat
  •  2700 km – bicicleta
  • 2700 euro – donatii

Insa, Camino aseaza lucrurile asa frumos incat, iata ce mi-a scos in cale:

  • 27 martie – ziua zborului pe Camino
  • 27 de zile parcurse pe Camino pana la Santiago
  • 27 aprilie, ziua in care am ajuns la Muxia – ultima zi pe Camino.

Am stabilit 3 obiective legate de varsta mea, 27 ani, si am mai primit inca 3 din partea Drumului. Probabil nu sunt singurele si vor mai urma, dar aceste ”coincidente” ma fac sa ma gandesc la semnificatia lor. Nu sunt pur intamplatoare, cu siguranta. Pe Camino am invatat ca tot ce se intampla, are un motiv.

Oare care este motivul acestor ”coincidente”?

libris.ro%20

Follow

About the Author

Pasionat de drumuri și oameni!

Primeste povestile celor mai frumoase drumuri parcurse si a celor mai frumosi oameni intalniti!

x