Am facut primii pasi prin Belfast

By Petru Arcana | Drumuri

Iul 13

De cateva zile, am inceput sa fac pasi prin Belfast, Irlanda de Nord. Pasii ma vor purta mult timp prin aceasta localitate/tara. Am pornit de acasa cu emotie. Am poposit aici cu emotie. Insa acum traiesc plin de bucurie.

Fac parte din categoria oamenilor care se bucura din plin de ficare drum, de fiecare calatorie, iar cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine. 2017 a fost anul care m-a purtat mult prin locuri noi si frumoase, si suntem abia la jumatatea lui. Sigur, dintre toate drumurile acestui an, Camino este cel mai bun dintre toate. Va ramane mult timp primul in top. In topul personal, bineinteles. Despre el poti citi aici si aici.

Pasi prin Belfast

Pana sa ajung in Belfast, ma gandeam foarte des daca voi reusi sa ma adaptez climei. Stim cu totii, sau aproape toti, ca aici norii si ploaia sunt la ei acasa. Sunt sanse de ploaie zilnic, iar in unele perioade, chiar ploua zilnic. Din fericire, de cand am ajuns, vremea e minunata. Au fost cateva ploi scurte, dar de obicei eram in casa in acele perioade. In rest, vreme foarte buna de vizitat, calatorit, plimbat sau alergat. Voi lasa timpul sa decida asupra acomodarii mele.

Imi place orasul. Cladirile tipic irlandeze, din caramida rosie. Strazi curate. Obiective turistice foarte bine intretinute. Si crede-ma, ai ce vedea.

Daca doresti sa faci o vizita Irlandei de Nord, nu prea ai rute directe catre Belfast. E necesar sa iei un zbor pana in Dublin sau alt aeroport apropiat Belfast-ului, iar de acolo gasesti usor un autobuz care te aduce la destinatie. Consider ca cel mai convenabil zbor este pana in Dublin. Poti alege de aici cel mai bun pret pentru tine. Eu am gasit cu 70 euro/bilet, cu Blue Air.

Pretul biletului Dublin-Belfast variaza intre 15-20 euro. Poti sa-l achizitionezi online, inainte de a porni din Romania, ceea ce iti si recomand pentru ca multe curse sunt aglomerate, chiar daca sunt dese. Daca totusi optezi pentru cumpararea biletului din aeroport, aici poti plati in euro. Daca vii pregatit cu lire, biletul il poti cumpara de la soferul autocarului, la casele de bilete acceptandu-se doar euro. Oricum ar fi, cert este ca sunt posibilitati multiple. Te vei descurca usor.

Daca vrei sa faci si tu pasi prin Belfast si vrei sa vizitezi tara plina de istorie a celtilor; catolicilor si protestantilor, cred ca este o perioada foarte buna. Vremea chiar tine cu cei dornici de calatorii.

Revin cu un articol in care voi enumera cateva locuri din Belfast pe care le-am vizitat si care mi-au ramas la suflet.

Sa nu uit, primii pasi prin Belfast trebuie facuti si pentru a te bucura de o prea buna Guinness.

 

pasi prin Belfast

About the Author

Primeste povestile celor mai frumoase drumuri parcurse si a celor mai frumosi oameni intalniti!

x