400 de calculatoare vor fi donate scolilor, institutiilor si ONG-urilor din Romania

By Petru Arcana | Povesti

Mai 16
asociatia ateliere fara frontiere dublu click pe educatie renault romania

drumurisioameni.ro a pornit din dorinta de a ajuta si a sprijini. De a promova locuri, oameni, evenimente, institutii, ONG-uri, etc. Nu stiu cat de mare va ajunge, dar imi doresc prin intermediul lui sa promovez cat mai mult binele si frumosul din Romania. Astazi, Dublu click pe educatie…

In weekend am citit un articol in care era scris ca 400 de calculatoare vor fi donate celor care se ocupa de acte de educatie si caritate: scoli, institutii si ONG-uri. Mai mult, ce mi-a atras si mai tare atentia, a fost faptul ca aceste calculatoare sunt reconditionate de catre persoane reintegrate in piata muncii si, evident, reintegrate in societate.

Asociatia Ateliere Fara Frontiere, sustinuta de grupul Renault Romania, a lansat de curand editia cu numarul 3 a programului ” Dublu click pe educatie cu Grup Renault Romania”.

400 de calculatoare complet functionale, reconditionate de catre persoane reintegrate in piata muncii si angajate de catre Asociatia Ateliere Fara Frontiere. Aici eu vad un exemplu frumos de urmat, atat de catre alte asociatii, dar si de firmele private sau institutiile statului. Prin putina (sau mai multa) munca si educatie, persoanele care in trecut au suferit din anumite cauze, pot fi reintegrate si sprijinite in reluarea unei vieti normale. Echipamentele vor fi distribuite, in functie de mai multe criterii, gradinitelor, scolilor, universitatilor, bibliotecilor, ONG-urilor si altor institutii din domeniile educatiei si culturii.

Exista anumite criterii de repartitie deoarece intreaga activitate are un scop clar, maret as spune eu: echipamentele sunt destinate activitatilor educationale de integrare profesionala si sociala si activitatilor de formare.

Probabil nu este activitatea cea mai usoara, dar gandidu-ma la scolile noastre si la nivelul scazut al calitatii educatiei din Romania, cred ca ar fi utile mult mai multe activitati de educare si integrare.

Uitandu-ma la nivelul educatiei din Romania, clar, lucrurile pot fi imbunatatite substantial. Putem vedea asta in diversele statistici facute, chiar si in cele ale nivelului de trai din Romania, dar mai ales privind in jurul nostru. Este o realitate pe care trebuie sa o privim obiectiv si pe care trebuie sa o acceptam ca exista, nu sa ne ascundem de ea. In acelasi timp, trebuie sa punem ”umar la umar” si sa lucram la imbunatatirea ei.  Sigur, este mult de munca, dar uniti sunt sigur ca vom face lucrurile sa mearga spre bine.

Apreciez tot mai mult implicarea comapaniilor in educatia cetatenilor – fie ei copii, tineri sau persoane cu nevoi speciale sau a celor care au nevoie de reintegrare in societate. Avem nevoie clara de sprijinul lor, iar unele companii, din fericire, au spus DA acestor initiative. Iar rezultatele, am vazut, au inceput sa apara.

Dublu click pe educatie cu Grup Renault Romania este parte din programul Educlick, desfasurat la nivel national. Prin acest proiect, Asociatia Ateliere Fara Frontiere impreuna cu partenerii sai, doneaza echipamente IT institutiilor sociale si de invatamant si ONG-urilor.

Dublu click pe educatie este deja la a 3-a ediție, asa cum am specificat si mai sus. In primele 2 ediții, s-au donat 800 de calculatoare. Pentru aceste echipamente:

  • au depus proiecte 200 de ONG-uri
  • au fost solicitate un total de 3000 de echipamente – aici putem vedea nevoia reala de echipamente IT care sa ajute educatiei din Romania
  • numarul total al beneficiarilor este de 44 000 proveniti din judetele Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov

Programul Dublu click pe educatie are ca scop cresterea nivelului de educatie digitala prin dotarea proiectelor educationale ale asociatiilor si institutiilor cu echipamente IT. La nivel national, potrivit raportului de tara al comisiei europene, mai putin de de jumatate din forta de munca din Romania (46%) poseda abilitati digitale suficiente, fata de 72% in UE, acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice.

Grupul Renault aduce inovatia aproape de oameni, aproape de comunitati. In cadrul acestui proiect, sustinem educatia, mediul, diversitatea, potrivit axelor noastre strategice de responsabilitate sociala. Ne-am orientat inspre un partener care la randul sau inovează, fiind pionier in domeniul antreprenoriatului social: Ateliere fara Frontiere. Despre ”Dublu Click pe educatie cu Groupe Renault” vorbesc zecile de mii de beneficiari din medii defavorizate, sutele de echipamente donate – a declarat Adina Ionescu, director de Comunicare si Responsabilitate Sociala Grup Renault Romania. sursa: www.cristianchinabirta.ro

Intreaga campanie se va desfasura dupa urmatorul program:

Lansare apel la propuneri de proiecte – 10 mai 2017, ora 13:00:00. Inscrierile si depunerea proiectelor se face pe www.educlick.ro, accesand acest formular.
Termen limita de depunere – 04 iunie 2017, ora 23:59:59
Jurizarea proiectelor – 06 iunie 2017
Ceremonia de premiere – 14 iunie 2017

Mai jos gasesti o lista cu toate link-urile necesare informarii si depunerii proiectelor:

Site Asociatia Ateliere Fara Frontiere: www.educlick.ro

Facebook Asociatia Ateliere Fara Frontiere: https://www.facebook.com/atelierefarafrontiere/

Formular de inscriere proiecte Dublu click pe educatie: http://www.educlick.ro/formular-inscriere-dubluclick

 

evomag.ro%20

Follow

About the Author

Pasionat de drumuri și oameni!

Primeste povestile celor mai frumoase drumuri parcurse si a celor mai frumosi oameni intalniti!

x